• 1398/11/05 - 08:18
  • تعداد بازدید خبر : 75
  • زمان مطالعه: 4 دقیقه

در راستای استقرار و اجرای پروژه های ملی پرونده الکترونیک سلامت

جلسه ای با محوریت "نسخه نویسی و نسخه پیچی الکترونیک " و" نظام ارجاع الکترونیک "در سالن اجلاس ریاست دانشگاه تشکیل شد .

در راستای توسعه پرونده الکترونیک سلامت ، جلسه ای با محوریت نسخه نویسی و نسخه پیچی و نظام ارجاع الکترونیک رأس ساعت 14 ، روز چهارشنبه ، 2ام بهمن ماه سال جاری با حضور مشاور بهداشت و درمان ریاست دانشگاه، معاونت های درمان، غذا و دارو، بهداشتی، مدیر آمار و فناوری اطلاعات و کارشناسان ستادی در سالن اجلاس ریاست دانشگاه برگزار شد .



در ابتدای جلسه دکتر اسماعیل نورصالحی، مشاور بهداشت و درمان ریاست دانشگاه در خصوص پروژه نظام ارجاع به ایراد سخنرانی پرداخت. و خواستار ارئه گزارش از وضعیت ارجاع و بازخوراند در کلینیک تخصصی و فوق تخصصی بعثت از کارشناس مربوطه شد .



دکتر نورصالحی تصریح کرد ، رابطینی می بایست  در سطوح مختلف معرفی شوند تا وظیفه اطلاع رسانی در زمینه های مختلف  را جهت تکریم ارباب رجوع اطلاع رسانی کنند تا هنگام مواجهه با  مشکل پیگیریهای مربوطه را انجام دهند . وی پرداخت کارانه پزشکان سطح 2 و سطح 3 را ، در صورت ارجاع منوط به باز خورد دانست و اشاره کرد ، هر پزشک متخصص حداقل 4 ساعت طبق دستورالعمل باید در کلینیک حضور داشته باشد و در هر شیفت حداقل 16 بیمار از طریق نظام ارجاع باید رزرو شود. 



دکتر نورصالحی اشاره کرد، پزشکان سطح یک موظف هستند هنگام ارجاع بیمار محل ارجاع را هم مشخص نمایند. سپس دکتر سید حسن میری، معاون درمان دانشگاه، خواستار اجرای هر چه بهتر خدمات نظام ارجاع با توجه به سیاست های وزارت متبوع شد .



وی به اهرمهای تشویقی جهت هدایت بیمار با نظام ارجاع اشاره کرد و خواستار افزایش سهمیه در کلینیک ها شد .در ادامه دکتر فردین مهرابیان، معاون بهداشتی دانشگاه نیز عنوان کرد، با توجه به اینکه یکی از شاخص های سامانه سیب نظام ارجاع است که تحقق این شاخص  نیازمند هماهنگی درون بخشی معاونت های درمان، غذا و دارو، بهداشتی و مدیریت آمار و فناوری اطلاعات است .سپس مهندس حمید خردادی، مدیر آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه ، ضمن تأکید ریاست محترم دانشگاه در خصوص اجرای پروژه های الکترونیک دانشگاه ، خلاصه ای از وضعیت استقرار پروژه " نسخه نویسی و نسخه پیچی " در استان را ارائه نمود. وی تصریح کرد 61 درصد از داروخانه های استان سامانه های دارای گواهی را دارا می باشند .



15 درصد درخواست گواهی داده اند و 23 درصد نیز فاقد نرم افزار استاندارد می باشند. مهندس خردادی افزود 100درصد کلینیک های دانشگاهی مجهز به نرم افزار می باشند و 91 درصد کلینیک های بیمارستانی نیز تجهیز شده اند در حالی که کمتر از 4 درصد از مطب های پزشکان عمومی و خصوصی مجهز به نرم افزاراستاندارد نسخه نویس می باشند .



همچنین اشاره کرد، نسخه نویسی در سطح یک در حال انجام است و بالغ بر 56000 نسخه تاکنون به صورت الکترونیکی نوشته شده است  .



وی همچنین به زمانبندی پایلوت نسخه نویسی و
نسخه پیچی طبق ددلاین وزارتخانه اشاره کرد و ادامه داد 4 مرکز کلینیک فوق تخصصی بعثت ، کلینیک های بیمارستان امینی
لنگرود ، کوثر شهرستان آستانه و کلینیک مرکز
آموزشی درمانی الزهرا به عنوان مراکز پایلوت نسخه نویسی و نسخه پیچی معرفی شده اند
.



مهندس خردادی، ابلاغ به کلیه مراکز درمانی تحت پوشش که عقد قرارداد برونسپاری داروخانه ها منوط به بهره مندی از نرم افزار استاندارد باشد و تجهیز به نرم افزار استاندارد کلیه داروخانه های خصوصی و برنامه ریزی جهت نصب لیست داروخانه های مجهز به نسخه پیچی در مراکز مجهز به نسخه نویسی الکترونیک و برخورداری از نرم افزار استاندارد و رغبت به مشارکت در طرح را از مهمترین اقدامات انجام شده در حوزه نسخه پیچی عنوان کرد .



در حوزه نسخه نویسی نیز از تعیین لیست پایلوت
نسخه نویسی با توجه به وضعیت تجهیز اتاق کار پزشکان شاغل در کلینیک های ویژه به
رایانه متصل به نرم افزار
CIS و بازنگری در متن قرار داد پزشکان به گونه ای که ادامه همکاری ایشان منوط به نسخه نویسی الکترونیک و ثبت بازخورد الکترونیک باشد و همچنین ایجاد پروفایل دارویی که کمک به تسهیل فرایند نسخه نویسی میگردد را نام برد. وی در خاتمه به چالش های نسخه نویسی و نسخه پیچی اشاره کرد . 



عدم وجود اهرم اجرایی در الزام داروخانه های خصوصی به مشارکت در طرح ، عدم پیگیری دریافت توکن توسط 5 داروخانه پایلوت، عدم تعریف ساز و کار رسیدگی الکترونیک سازمانهای بیمه گر به نسخ الکترونیک و ضرورت مشارکت بیشتر معاونت غذا و دارو و انجمن داروسازان و اعمال تغییرات در نرم افزارهای دارویی جهت فراخوانی نسخه با استفاده از کدملی را از مهمترین چالش ها برشمرد .



در حوزه نسخه نویسی در بخش دولتی به چالش عدم رغبت پزشکان شاغل در کلینیک های ویژه بیمارستانهای تابعه به ثبت الکترونیکی نسخه بیمار ، عدم تجهیز کلیه اتاقهای پزشکان به سخت افزار، ضرورت ثبت کلیه نسخ دارویی کلینیک ها از زمان شروع پروژه و در نهایت نیاز به تغییر ساختار ثبت ویزیت در چهار مرکز ولایت، پورسینا، شفا و امام خمینی صومعه سرا اشاره کرد .



 در
انتها مقرر شد جلسات هفتگی با حضور معاونت های مختلف در خصوص پروژه های الکترونیک
استان برگزار و مصوبات توسط صاحبان فرایند پیگیری گردد.

  • گروه خبری : اخبار IT
  • کد خبر : 55877
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

تعداد نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

آخرین بروز رسانی : 1398/11/05 08:18
آرشیو
آرشیو

آخرین اخبار